Optimizat Firefox & Chrome

Ion Agarbiceanu si Ion Slavici-doi scriitori ardeleni

Mai sunteti incantati de placerea lecturii?

Chiar daca se citeste mai putin in ultima perioada, tot gasim ceva basme sau povesti specifice copilariei printre scriitorii din zona noastra geografica.


<<<

continut > seitin > parteneri > parteneri
Citeste tot articolul (chiar daca e mai lung-pot fi postate si romane!) sau poti sa sari direct la sectiunea de imagini (daca sunt luate) sau la cea de mesaje (daca sunt trimise).

parteneri

Publicat la de admin [show] admin [hide] - 3 mesaje- vizualizata de 6028 ori

 • Distribuie si tu daca iti place!
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
 • Delicious
 • Digg
 • Technorati
 • Stumble Upon
 • Yahoo Messenger
 

Parteneri

 • Instituţie publică de cultură, Centrul Cultural Judeţean Arad acoperă o paletă vastă de domenii de activitate: de la cultura contemporană şi până la cea tradiţională, ambele susţinute şi valorificate prin turism.
  Centrul Cultural Judetean Arad
  Centrul Cultural Judetean Arad
  Ana Maria Dumitrean
  _
 • Biblioteca Judeţeană "A.D. Xenopol" Arad este o instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată de Consiliul Judeţean Arad, aflată în slujba comunităţii. Principalele atribuţii ale acestei instituţii sunt: constituirea, organizarea, prelucrarea, dezvoltarea şi conservarea colecţiilor de cărţi, publicaţiilor seriale, a altor documente de bibliotecă şi a bazelor de date, pentru a facilita utilizarea acestora în scop de informare, cercetare, educaţie sau recreere. În plus, biblioteca organizează şi derulează proiecte şi programe culturale proprii şi în parteneriat cu autorităţi şi instituţii publice, cu alte instituţii de profil sau prin parteneriat public-privat.
  Biblioteca Judeteana
  Biblioteca Judeteana "A.D. Xenopol" Arad
  Florin Didilescu
  Lucia Bibart
 • _
 • Casa Corpului Didactic "Alexandru Gavra" a judetului Arad continua activitatea primei asociatii a corpului didactic aradean A.I.A. (Asociatia Invatatorilor din Invatamantul Aradean) infiintata la 29 septembrie 1919. Asociatia a avut sediu propriu, o "casa a invatatorilor", care s-a constituit intr-un mod deosebit, fiecare invatator si-a adus contributia, donand bani, "pentru cumpararea, cel putin a unei caramizi". A.I.A. a fost desfiintata in urma " reformei invatamantului" din 1948, organizandu-se in locul acesteia Sindicatul muncitorilor din invatamant, o structura politica mascata, ce avea menirea de a colecta cotizatiile lunare si de a indoctrina cu ideologia marxist-leninista, cadrele didactice. Dupa 1964 in urma relativului dezghet din cultura romaneasca, prin legea nr.6/1969 privind Statutul personalului didactic, se infiinteaza ,,casele corpului didactic-institutii cu caracter metodic din invatamantul de cultura generala, profesional si tehnic''In aceste conditii, în iunie 1971 s-a constituit Casa Corpului Didactic Arad, activitatea ei fructuoasa in plan national si local, incetand temporar in 1986 printr-un ordin abuziv al regimului comunist. In perioada aceasta, 1971-1986, institutia a fost condusa, in ordine cronologica, de catre: prof. Traian Carlig si prof. Ovidiu Olariu. A ramas in activitate doar biblioteca, deservita, ca "sarcina de serviciu" de prof. Victoria Nedelcoviciu, care a indeplinit aceasta functie de la infiintarea institutiei pana in 2007.
 • Palatul Copiilor Arad este soluţia inteligentă pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi adolescenţilor între 5 şi 18 ani. Cu o tradiţie de peste 50 de ani de la înfiinţare, cu profesori experimentaţi si pasionaţi, cele 28 de cercuri din diverse domenii de interes sunt astfel gândite încât să suscite interesul oricărui tânăr. Pentru că noi, la Palatul Copiilor , ştim cum sunt copiii zilelor noastre: curioşi, inteligenţi, veseli, creativi.
  Palatul Copiilor si Elevilor Arad
  Ioana Lung
  Mihaela Andrei
 • _
 • _
 • Asociaţia s-a format la iniţiativa unor tineri cu preocupări în domeniile educaţiei, culturii şi programelor pentru tineret, în luna aprilie 2009, în Arad, propunându-şi identificarea, dezbaterea, analizarea şi soluţionarea problemelor specifice segmentului de tineret prin elaborarea şi defăşurarea unor programe şi proiecte, reprezentând astfel o veritabilă interfaţă între societatea civilă şi instituţiile locale şi centrale.
  Asociatia Educatio
  Glad Varga
  _
 • Geografic, asezarea se situeaza pe lucul de intretaiere a meridianului estic 20 grade 5 minute, cu paralela 46 grade 7 minute. Ea face parte din localitatile vestice ale tarii situate pe malul drept al Muresului, la 45 km vest de Arad si la 55 km inainte de confluenta acestuia cu Tisa. Departarea cu frontiera de Ungaria este de 13 km pe soseaua nationala Nadlac-Arad si de sub 10 km linie dreapta pe unele parti din teritoriul comunei.
  Primaria Comunei Seitin
  Remus Pacurar
  _
 • Asezata intre Pecica si Nadlac, comuna SEITIN, straveche asezare romaneasca din Campia Vestica, are o bogata traditie istorica si culturala acumulata inca din cele mai vechi timpuri. Cele mai vechi urme de vietuire umana, descoperite in hotarul comunei, in locul numit "Taietura", provin din neolitic, remarcandu-se cele apartinand culturii Tisa. Prima mentiune documentara (scrisa) a Seitinului dateaza din septembrie 1138, "Villa Sahtu". Aceasta mentiune se afla pe actul de danie al regelui Ungariei, Bella al II-lea prin care regele intareste Manastirii Dumis dreptul asupra mai multor gospodarii, in satul "Sahtu". In secolul al XVIII-lea, in hotarul Seitinului a existat si satul Talamit, situat pe locul mai ridicat denumit "Dealul Talamite".
  Scoala Generala Seitin
  Dan Matica
  Angela Deliman
  Emilia Caceu
  Angelica Mistor

Multumiri

 • Situat la o distanta de 25 km fata de municipiul Arad, orasul Pecica si-a facut de curand aparitia în reteaua urbana a Romaniei. Teritoriul adminnistrativ al orasului se întinde în vestul Campiei Aradului, orasul administrand si localitatile rurale Bodrogu Vechi, Sederhat si Turnu. Populatia orasului numara la recensamantul din anul 2002 un numar de 13024 locuitori.
  Primaria Pecica
  dl. Petru Antal
  _
  _
  _
 • Prima atestare documentară a localităţii Şiria, veche reşedinţă de cnezat, datează din anul 1169. Satul Galşa este atestat documentar între 1202-1203 şi satul Mâsca este atestat documentar în anul 1331. Potenţialul turistic al comunei este unul de mare valoare. Ruinele Cetăţii Şiriei, cetate ce a avut un rol deosebit în istoria României, este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale comunei. Cetatea este datată din secolul al XIII-lea şi de-a lungul timpului a fost posesiunea lui Iancu de Hunedoara (1444), a fost ocupată de răsculaţii lui Gheorghe Doja, a fost garnizoană militară a lui Mihai Viteazu, fiind considerată un important punct strategic al regiunii, rol jucat pînă în anul 1785 când afost distrusă de trupele habsburgice. În 13 august 1949 armata maghiară condusă de Görgey Arthur, pe câmpia aflată sub cetatea Şiria a capitulat în faţa generelului rus Rüdiger. Depunerea armelor de la Şiria a însemnat sfârşitul revoluţiei din 1848-49. De această comună se leagă numele a două mari personalităţi: Ioan Slavici - scriitor român (1848-1925) şi Emil Monţia - compozitor român de mare valoare. Amintirea acestora este evocată în cadrul expoziţiilor permanente ale Muzeului Memorial "Ioan Slavici" găzduit în castelul "Bohuş", monument de arhitectură construit în stilul neoclasic şi datat din anul 1838.
  Primaria Siria
  l. Valentin Bot
  _
  _
  _
 • _
  deputat
  dl. Ioustin Cionca
  _
  _
  _
 • _
  deputat
  dl. Marius Gondor
  _
  _
  _
 • situat pe strada Infanteriei nr. 185 din Siria; apartine de Complexul Muzeal Arad; gazduit de un castel construit in stil neoclasic, care a apartinut familiei nobiliare Bohus, monument arhitectonic si istoric; expozitia permanenta este dedicata scriitorului Ioan Slavici (1848-1925), nascut in Siria, si compozitorului Emil Montia (1887-1965), nascut la Sicula, dar care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii sale in comuna Siria; expozitia consacrata lui Ioan Slavici detine exponate precum: fotocopia extrasului de nastere, o notita a sa, scrisa de mana la varsta de 10 ani, fotocopii dupa actele de scoala, diplomele obtinute la absolvirea cursurilor liceale, la Arad si Timisoara, fotografii din perioada studiilor la Viena etc.; de o valoare deosebita este prezenta unei parti din camera de lucru a scriitorului, din perioada anilor 1880-1883, pe cand acesta se afla la Bucuresti, gazduindu-l pe Mihai Eminescu; in expozitia dedicata lui Emil Montia se pot vedea mobilierul camerei lui de lucru, pianul si violoncelul compozitorului, ca si culegeri de folclor si diferite editii ale principalelor sale lucrari: "Fata de la Cozia", "Cercel", "Mostenitorul", "La fantana cu galeata" si altele; in parcul castelului se afla busturile lui Ioan Slavici, Mihai Eminescu, Ioan Russu Sirianu, Nicolae Stefu, Emil Montia si statuia Antoniei Bohus; program de vizitare: zilnic intre 10.00-18.00, luni inchis.
 • _
  Scoala Galsa
  dna. Olimpia Simarton
  _
  _
  _

sus

<<<


Tag cloudImagini

Galerie de 10 imagini pentru articolul parteneri
Loading image. Please wait
1 / 10 ~ sigle ~ Biblioteca Judeteana Arad
1 / 10 ~ sigla ~ Centrul Cultural Judetean Arad
2 / 10 ~ sigla ~ Asociatia Educatio
3 / 10 ~ sigla ~ Casa Corpului Didactic Arad
4 / 10 ~ sigla ~ Scoala Generala Seitin
5 / 10 ~ sigla ~ Primaria Comunei Seitin
6 / 10 ~ sigla ~ Teatrul de Mationete Arad
7 / 10 ~ sigle ~ Biblioteca Judeteana Arad
8 / 10 ~ sigla ~ ISJ
9 / 10 ~ sigla ~ Palatul Copiilor Arad
10 / 10 ~ sigla ~ Teatrul Clasic Arad

sus

<<<


Mesaje

Primit de la nume prenume pe la

 
			Reproduction of this website in whole or in part without express written permission is prohibited. If you steal, you`re obviously lame... and you`ll probably run into some legal problems. Just sayin` =-) 

Primit de la dan dada pe la

 
			dddddddddddddd
dddddddd
dddddddddddddddddddd
      dddddddddddddddddddd
    ddddddddddddddddd
  ddddddddddddddddddddddddddddddddddd 


Puteti sa ne trimite-ti un mesaj folosind formularul de mai jos


(complectati toate campurile)
Formular-contact

COD CAPTCHA

sus

<<<