Optimizat Firefox & Chrome

Ion Agarbiceanu si Ion Slavici-doi scriitori ardeleni

Mai sunteti incantati de placerea lecturii?

Chiar daca se citeste mai putin in ultima perioada, tot gasim ceva basme sau povesti specifice copilariei printre scriitorii din zona noastra geografica.


<<<

continut > blaj > scoala > scrisoare de la Blaj
Citeste tot articolul (chiar daca e mai lung-pot fi postate si romane!) sau poti sa sari direct la sectiunea de imagini (daca sunt luate) sau la cea de mesaje (daca sunt trimise).

scrisoare de la Blaj

Publicat la de prietenii de la Blaj [show] prietenii de la Blaj [hide] - nu sunt mesaje- vizualizata de 3509 ori

 • Distribuie si tu daca iti place!
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
 • Delicious
 • Digg
 • Technorati
 • Stumble Upon
 • Yahoo Messenger
 

                                    Blaj, 31.10.2010


			Iubiţii noştri prieteni,

	La sosirea voastră în şcoală, emoţiile ne-au copleşit sufletul, de aceea v-am întâmpinat cu acel minunat cântec despre toamnă, deoarece nicăieri acest anotimp nu este mai frumos ca pe Târnave unde strugurii de ceară răspândesc mireasmă de tămâioasă în văzduh şi lumineză ţinutul sub razele de aur ale soarelui. Prietenia faţă de voi ne-am arătat-o în timp. Să ne iertaţi dacă am făcut unele greşeli, la urmă, poate copilării, deoarece a fost, de asemenea şi pentru noi, prima experienţă de acest gen.
	În timpul şederii la Blaj, am încercat să vă arătăm toate tainele pe care le ascunde acest orăşel de unde "a răsărit soarele românilor" şi unde, aşa cum spunea doamna profesoară, pe fiecare piatră este scrisă o pagină din istoria glorioasă a românilor şi unde fiecare frunză murmură versuri din Mihai Eminescu sau povesteşte întâmplări din lumea satului cenăzean unde s-a născut Ion Agârbiceanu, "sfânt părinte al literaturii române", în universul operelor căruia am încercat să pătrundem prin toate activităţile realizate împreună şi să înţelegem că el este continuatorul lui Ioan Slavici. Cred că toţi suntem mulţumiţi şi mândri că i-am omagiat cum am ştiut noi mai bine sub îndrumarea dascălilor şi ajutaţi de părinţi. 
	Deşi aţi fost obosiţi după numeroasele activităţi pe care le-am desfăşurat, sperăm că realizaţi că toate acestea nu au fost în zadar, pentru că oriunde ai păşi în Blaj, intri pe "poarta" istoriei, a literaturii şi a credinţei.
	Distanţa dintre Blaj şi Şeitin ne fortifică prietenia legată în timpul vizitei voastre.
	Aşteptăm cu nerăbdare să vă vizităm şi să aflăm tainele Şeitinului şi ale zonei unde trăiţi atât de frumos, lucru dovedit prin felul vostru de a fi, zonă care musteşte şi ea de istorie şi cultură. Abia aşteptăm să-l întâlnim pe Slavici la Şiria care credem că e mândru de ceea ce facem noi. Suntem nerăbdători să vă cunoaştem şi la voi acasă, să cunoştem părinţi şi cadre didactice care v-au ştiut creşte şi educa.
	Sperăm că v-a făcut plăcere să cunoaşteţi meleagurile blăjene şi că aţi rămas cu o impresie                                  


                                        Cu drag, 
                                prietenii voştri blăjeni						 

sus

<<<


Tag cloudImagini

Nu sunt imagini la acest articol

sus

<<<


Mesaje


Puteti sa ne trimite-ti un mesaj folosind formularul de mai jos


(complectati toate campurile)
Formular-contact

COD CAPTCHA

sus

<<<